Mergi la continut
ENA GRUP

Noul Sportage - un SUV avangardist, conceput și dezvoltat pentru Europa


- Prima versiune Sportage dedicată pentru Europa din istoria de 28 de ani a modelului
- Noua variantă plug-in hybrid se alătură gamei Sportage, oferind o eficiență remarcabilă și emisii zero în modul de condus 100% electric
- Inspirat din natură, noul design al modelului Sportage capătă o formă fluidă, îndrăzneață, sofisticată și organică
- Interior modern cu un display curbat integrat de ultimă generație, care pune în prim-plan șoferul
- Vizitatorii expoziției IAA Mobility (7-12 septembrie) pot găsi Kia la Odeonsplatz, expoziția din Germania având loc în premieră la München


1 septembrie 2021 - Kia Europe a dezvăluit astăzi modelul Sportage dedicat pieței europene, care a fost creat cu atenție pentru a stabili noi repere în segmentul SUV din Europa. Acesta combină un design exterior elegant, dar musculos și modern, cu un interior premium de ultimă generație, dispunând de un afișaj curbat integrat care integrează cele mai noi progrese în tehnologia conectivității.

Dezvoltat pe o nouă arhitectură, modelul european Sportage beneficiază de rezultatele unui program de proiectare high-tech, concentrat pe versiunea europeană, care a realizat un ampatament optim, precum și dimensiuni și proporții ideale pentru drumurile de pe Bătrânul Continent. Această abordare meticuloasă a contribuit la crearea unui SUV care se potrivește perfect cerințelor europene, subliniind practicitatea și utilitatea sa de zi cu zi. Un astfel de pachet progresiv și personalizat a dus, de asemenea, la creșterea substanțială a capacității pentru bagaje, a spațiului pentru cap și picioare față de modelul Sportage anterior, dispunând de cel mai bun spațiu pentru picioare pentru pasagerii din al doilea rând din clasa sa.

Sistemele de propulsie hibride de ultimă generație sporesc și mai mult capacitățile modelului Sportage pentru Europa, contribuind la reducerea dramatică a emisiilor și la creșterea economiei de combustibil. Un model plug-in hybrid avansat (PHEV) reprezintă o altă premieră pentru modelul european Sportage, permițând un condus fără emisii în modul 100% electric, care poate acoperi majoritatea călătoriilor zilnice de la domiciliu la serviciu sau pentru nevoile zilnice de cumpărături. De asemenea, sunt disponibile cele mai noi motoare cu combustie internă pe benzină și diesel, în diferite versiuni de eficiență și putere, care fac ca modelul Sportage să acopere preferințele întregii piețe europeane.

Pentru a crea o experiență de condus dinamică, captivantă și optimă pentru drumurile europene, noul Sportage debutează cu numeroase noutăți tehnologice. O suspensie controlată electronic (ECS - Electronic Controlled Suspension) de nouă generație oferă confort optim și niveluri de siguranță superioare în orice moment, datorită controlului continuu al amortizării în timp real. Noul sistem Terrain Mode oferă modelului Sportage capacități remarcabile de rulare în condiții mai dificile, cum ar fi zăpadă, noroi și nisip, permițând proprietarilor să desfășoare activități de agrement mai aventuroase.

De asemenea, noul Sportage este lider în siguranță, oferind atât sisteme pasive, cât și active de înaltă tehnologie DriveWise - inclusiv suita globală complet reînnoită de sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS) dezvoltată de Kia.

Noua versiune europeană a modelului Sportage este o completare esențială pentru noua familie din a cincea generație, a cărui prim membru - o variantă cu ampatament lung - a fost prezentat în iulie.

„Noul Sportage a fost proiectat, dezvoltat și perfecționat cu atenție special pentru Europa, pentru a depăși limitele și a stabili noi repere în segmentul SUV-urilor”, a declarat Jason Jeong, președinte al Kia Europe.

„Cu designul exterior orientat spre viitor și interiorul său avangardist, noul Sportage combină o prezență rutieră dinamică la exterior cu un interior premium, lider în clasă, orientat către șofer, care beneficiază de cele mai recente caracteristici tehnologice de ultimă oră.”

„De asemenea, noul Sportage este echipat cu tehnologii avansate de electrificare a sistemului de propulsie - avem modele hibride eficiente, eco-friendly, care pot satisface toate nevoile clienților. Cu o gamă complet electrică cu emisii zero, noul model Sportage plug-in hybrid evidențiază în continuare misiunea Kia de a accelera mobilitatea durabilă în întreaga Europă”, a adăugat Jeong.

Impact vizual instant
O nouă identitate de design bazată pe o filosofie îndrăzneață și curajoasă
Exteriorul noului model Sportage stabilește noi repere în design, oferindu-i o prezență spectaculoasă pe drumurile europene.Liniile tensionate și ondulate se unduiesc de-a lungul caroseriei rafinate, amplificându-i stilul musculos dar sofisticat. În același timp, suprafețele curate și puternice își unesc forțele într-o grafică complicată pentru a conferi SUV-ului o prezență rutieră dinamică și asertivă.

Dezvăluit la începutul acestui an și beneficiind de o mare apreciere în rândul comunității internaționale de design, noul limbaj de design Kia - Opposites United - se află în centrul proiectării noului Sportage, influențând fiecare aspect al aspectului și caracterului său.

Filosofia provocatoare și îndrăzneață este formată din cinci piloni: Bucurie în lucruri simple (Joy for Reason), Puterea de a progresa (Power to Progress), Tehnologie pentru viață (Technology for Life), Serenitate în tensiune (Tension for Serenity) și Îndrăzneala de a fi naturali (Bold for Nature). Ultimul pilon - Bold for Nature - a influențat profund crearea designului noului Sportage, întruchipând lumea naturală și creând o identitate de design care ia o formă îndrăzneață, emoțională, modernă, dar organică.

Din față, noul Sportage prezintă o formă de design precisă și complexă, cu grafica atent elaborată a grilei sale negre, care se întinde pe toată lățimea părții frontale. Grafica evoluată reunește principalele caracteristici ale părții frontale ale noului Sportage, prezentând un aspect frapant. Grila leagă semnătura Kia Tiger Nose de luminile de zi de tip DRL LED ce au un stil futurist în formă de bumerang, care la rândul lor creează linii solide de delimitare pentru blocurile optice cu tehnologie Matrix LED, cunoscute și sub numele de ”sistem inteligent de iluminare frontală”.

Aducând un omagiu moștenirii sale de model ”sports utility”, profilul noului Sportage creează o prezență rutieră captivantă, cu linii alungite, care traversează suprafețele caroseriei curate, dar rafinate, îmbinând perfect volumele contrastante.

Reprezentând încă o premieră pentru noua gamă Sportage din Europa, un nou plafon negru este acum disponibil pentru noul model, contribuind la accentuarea profilului sportiv și la evidențierea stâlpului C, dinamic din punct de vedere arhitectural. Adăugarea unei linii cromate care înconjoară mijlocul mașinii începe în partea din spate a noului Sportage, creând linii armonioase cu spoilerul din spate, care se adaugă și mai mult pedigree-ului sportiv al mașinii.Modelul european Sportage își păstrează o prezență rutieră puternică în partea posterioară, cu un design musculos de tip fastback care se revarsă către lămpile din spate, care au fost create pentru a da impresia că au tăiat în caroserie cu o precizie fină. Lămpile din spate sunt conectate printr-un design orizontal subțire, oferind noului Sportage o impresie uimitor de lată din spate.

În funcție de specificații și model, noul model Sportage rulează pe jante de 17, 18 sau de 19 inch, cu o gamă de șase modele de jante din aliaj, culori și finisaje diferite.

Spațiu interior de ultimă generație
Habitaclul creat cu atenție combină tehnologiile avansate cu stilul contemporan
Interiorul noului Sportage se remarcă prin îndrăzneala caracterului, delicatețea în calități și inovația în tehnologie, creând un spațiu orientat către șofer, care este cu adevărat de ultimă generație. Habitaclul a fost proiectat cu grijă pentru a îmbina tehnologia avansată cu caracteristici de lux, materiale premium și stil modern.În prim-planul interiorului modern al noului Sportage se află integrat un afișaj curbat, frumos sculptat, cu touchscreen pad și guri de aerisire cu detalii fine în stil sportiv. Afișajul curbat străbate partea din față a interiorului, oferind habitaclului o lățime și o profunzime spectaculoase.

Ecranul tactil de 12.3 inch de înaltă tehnologie și controlerul integrat avansat acționează ca centru nervos pentru conectivitatea șoferului și a pasagerilor, dar și pentru nevoile de funcționalitate și utilizare. Ambele sisteme au fost create pentru a fi ușor de utilizat, extrem de intuitive și plăcute la atingere. Panoul de instrumente de 12.3 inch este echipat cu display-ul TFT LCD (thin-film-transistor liquid-crystal display) de ultimă generație pentru o grafică incredibil de precisă și clară. Cu o conectivitate de înaltă tehnologie atât de avansată și sigură, noul Sportage beneficiază de cele mai recente actualizări de software și hărți prin rețelele wireless sau de date mobile. Software-ul avansat de conectivitate al noului model european Sportage permite utilizatorilor să se conecteze de la distanță cu automobilul lor prin intermediul aplicației pentru smartphone Kia Connect. Tehnologia interactivă, ușor de folosit, oferă utilizatorilor acces la funcții cheie, cum ar fi serviciile Kia Live, navigarea online, recunoașterea vocală online și integrarea cu calendarul din smartphone. Aplicația Kia Connect oferă utilizatorilor o liniște sufletească deplină, verifiicând printr-o simplă atingere dacă modelul Sportage este blocat și dacă geamurile sunt închise, dar și comoditate deplină, informând utilizatorii exact unde și-au parcat ultima dată SUV-ul.Consola centrală ergonomică a fost poziționată în mod optim pentru șofer și pasagerul din față, oferind spații de depozitare, comenzi pentru configurația sistemului de operare, suporturi pentru pahare și butoane plăcute la atingere, acestea din urmă așezându-se pe o consolă  ridicată, lângă butonul pentru operarea transmisiei de tip shift-by-wire. Un compartiment de încărcare pentru smartphone oferă încărcare wireless de mare viteză de 15W.

În tot habitaclul au fost folosite materiale de cea mai înaltă calitate, care sunt luxoase la atingere, în timp ce opțiunile dinamice de culoare adaugă vibrație și energie. Scaunele șoferului și ale pasagerului din față combină inovația și confortul într-un design sportiv delicat.

Spațiul interior inteligent al modelului european Sportage, care combină practicitatea, funcționalitatea și versatilitatea, este susținut de un ampatament compact de 2.680 mm, o lățime de 1.865 mm, o lungime de 4.515 mm și o înălțime de 1.645 mm. Acest lucru a dus la un pachet de top în ceea ce privește spațiul pentru picioare, spațiul pentru cap și capacitatea de stocare a bagajelor. Modelul european Sportage oferă spațiu pentru picioare de 996 mm pentru pasagerii din al doilea rând de scaune, în timp ce spațiul pentru cap în spate este de 998 mm. Capacitatea portbagajului este de 591 litri (VDA). Pentru a maximiza confortul, scaunele din spate se pot rabata 40:20:40, permițând un spațiu de încărcare de 1.780 litri.

Sunetul surround captivant din mașină, este oferit ocupanților noului Sportage printr-un sistem de sunet premium oferit de Harman Kardon, lider în industria audio.

De asemenea, noul model european Sportage este disponibil într-o formă mai sportivă și mai dinamică, care accentuează și mai mult natura energetică a SUV-ului. Modelul GT-Line folosește din plin forma sa de crossover SUV, cu culori remarcabile ale caroseriei, care sunt vii și animate. Interiorul simulează contraste puternice între alb și negru, oferind modelului GT-Line o ambianță sportivă și plină de viață.

Sisteme de propulsie avansate
Noul Sportage european pune accent pe eficiență, putere și performanță
Noul Sportage va fi lansat cu o gamă extinsă de sisteme de propulsie puternice, eficiente și cu răspuns prompt, integrând tehnologii electrice hibride de top, precum și motoare pe benzină și diesel cu combustie internă (IC) de ultimă generație.

De la începutul dezvoltării, noul Sportage a fost destinat să adopte cele mai noi tehnologii de propulsie electrificate, făcându-l unul dintre cele mai eficiente SUV-uri disponibile pe piață. Dezvoltat pe o arhitectură avansată care inglobează inovații în electrificarea sistemelor de propulsie, atât modelele hibride (HEV), cât și cele plug-in hybrid (PHEV) ale noului model european Sportage oferă un pachet ecologic, fără compromisuri.

Arhitectura modelelor HEV și PHEV a fost atent proiectată pentru a evita impactul negativ asupra spațiului pentru pasageri și bagaje. Pentru modelul HEV, pachetul de baterii este plasat sub scaunele din al doilea rând, rezultând un spațiu pentru picioare care este același cu cel al modelelor cu motor cu combustie internă. Pentru modelul Sportage PHEV, bateria de înaltă tensiune este plasată central între cele două axe, sub caroseria SUV-ului, asigurând o distribuție echilibrată a greutății și un spațiu interior practic, confortabil și versatil.

Modelul Sportage PHEV dispune de motorul premiat T-GDI de 1.6 litri dezvoltat de Kia, de un motor electric de tip „permanent magnet traction” de 66.9 kW și de un pachet de baterii litiu-ion polimer de 13.8 kWh. Combinația sistemului de propulsie oferă o putere totală a sistemului de 265 CP, cu 180 CP provenind de la motorul cu combustie internă.

Pachetul de baterii de ultimă generație al modelului Sportage PHEV are o unitate de management a bateriei de înaltă tehnologie care monitorizează constant starea bateriei, inclusiv factori precum curentul, tensiunea, izolarea și diagnosticarea defecțiunilor. Pachetul are, de asemenea, o unitate avansată de monitorizare a celulei, care măsoară și monitorizează tensiunea și temperatura acesteia.

De asemenea, modelul Sportage HEV beneficiază de motorul T-GDi de 1.6 litri și 180 CP. Acesta dispune și de un motor electric cu de tip „permanent magnet traction” de 44.2kW și de o baterie litiu-ion polimer de 1.49kWh. Puterea totală a sistemului modelului Sportage HEV este de 230 CP.

De asemenea, noul motor 1.6 T-GDI este disponibil și în noua gamă Sportage cu un sistem mild hybrid (MHEV) care a fost dezvoltat pentru a reduce emisiile și a optimiza economia de combustibil. Combină eficiență sporită cu performanțe sportive, generând puteri de 150 CP sau 180 CP. Unitatea cu patru cilindri este capabil de o eficiență sporită printr-un proces de ardere a carburantului nou și optimizat, tehnologii de răcire și tehnologii de reducere a frecărilor, inclusiv un sistem avansat de management termic integrat și utilizarea unui rulment cu bile cu frecare redusă.

De asemenea, în gama noului model european Sportage este inclus și un motor diesel de 1.6 litri curat, extrem de eficient, disponibil cu puteri de 115 CP sau 136 CP. Dispunând de tehnologii avansate de control al emisiilor active SCR, motorul diesel reduce poluanții precum NOx-ul și particulele. Modelul diesel de 136 CP este disponibil cu tehnologia MHEV, reducând în continuare emisiile și sporind eficiența noului model european Sportage.

Motorul 1.6 T-GDI este asociat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj și 7 trepte (7DCT), în timp ce este disponibilă și o transmisie manuală cu 6 trepte (MT). Variantele diesel de 1.6 litri - cu sau fără tehnologia MHEV suplimentară - pot fi asociate fie cu o transmisie manuală inteligentă cu șase trepte (iMT), fie cu transmisia automată 7DCT.

Toate modelele Sportage destinate Europei sunt echipate cu tehnologia Idle Stop-and-Go dezvoltată de Kia, care oprește motorul atunci când mașina este staționară, oferind economii suplimentare de combustibil și reducere a emisiilor. Este posibilă operarea funcției ISG utilizând ADAS, tehnologia de vârf dezvoltată de Kia, care determină dacă și când sistemul ISG ar trebui să fie activat, de exemplu când automobilul se apropie de un semn de oprire sau de o intersecție. Această combinație evită operațiile inutile de oprire și pornire a motorului și menține șoferul informat în orice moment cu privire la starea curentă a sistemului ISG.

Un condus optim în toate mediile de rulare
Modelul european Sportage beneficiazaă de noul mod de condus Terrain Mode și noul sistem ECS
Bazat pe noua arhitectură N3 a companiei, fiecare element al noului Sportage a fost proiectat și dezvoltat pentru a spori ”statura” premium a SUV-ului.

O premieră pentru Sportage o reprezintă noile moduri de condus integrate în sistemul Terrain Mode, care debutează pe a cincea generație a modelului Sportage. Dezvoltat pentru proprietarii de Sportage care doresc aventuri în aer liber și activități de agrement, sistemul Terrain Mode, extrem de avansat, ajustează automat setările modelului Sportage, astfel încât automobilul să ofere o dinamică optimă de condus pentru orice condiții de drum și mediu, inclusiv zăpadă, noroi și nisip.

Cu Terrain Mode dezactivat, modelul Sportage va fi folosit în modul implicit Drive, șoferul având posibilitatea de a selecta din sub-setările sistemului modurile Comfort, Eco și Sport. Pentru comoditate și siguranță sporite, toate modurile de condus sunt afișate pe ecranul de înaltă rezoluție din bord.

Noua platformă a influențat puternic și caracteristicile de rulare ale noului Sportage, combinând o rulare rafinată, stabilă și confortabilă cu o manevrabilitate agilă și dinamică. Un sistem avansat al direcției și suspensiei care a fost reglat meticulos ajută la reunirea acestor calități.

O nouă suspensie controlată electronic (ECS) oferă confort optim și niveluri de siguranță superioare în orice moment, datorită controlului său continuu de amortizare în timp real. Un sistem de tracțiune integrală (AWD), controlat electronic, se asigură că puterea este distribuită în mod optim între roțile din față și spate, în funcție de condițiile de drum și de situațiile de condus, nu doar îmbunătățind performanțele, ci sporind și siguranța și eficiența.

Tehnologia DriveWise conduce calea spre siguranță
Modelul Sportage găzduiește cele mai noi tehnologii ADAS de siguranță activă și pasivă
Siguranța fiind o prioritate maximă în timpul dezvoltării, generația a cincea a modelului Sportage este unul dintre cele mai sigure automobile din clasa sa.

Sub designul exterior elegant al noului Sportage se află o structură de caroserie consolidată și ușoară, cu rigiditate torsională mare. Noul Sportage are numeroase sisteme de siguranță, ce includ airbagul șoferului, airbagul pasagerului, airbagurile tip cortină laterală, airbagul central al scaunului frontal și airbagurile laterale.

Tehnologia avansată de asistare a șoferului (ADAS) dezvoltată de Kia - cunoscută și sub numele de DriveWise - ajută noul Sportage să evite pericolele potențiale, protejând pe deplin ocupanții și ceilalți participanți în trafic în fiecare călătorie. Ca parte a pachetului său DriveWise ADAS, noul Sportage dispune de sistemul de top în industrie de asistență la evitarea coliziunilor cu obiectele din față (Forward Collision-Avoidance Assist System), cu funcționalitatea Junction Turning, lider în industrie, care ajută la evitarea coliziunilor cu automobilele care se apropie în momentul virării la stânga în intersecții.

Sistemul de asistență la rularea pe autostradă (HDA - Highway Driving Assist) menține o distanță setată față de automobilul din față și o viteză constantă atunci când conduceți pe o autostradă și ajută la poziționarea noului Sportage în centrul benzii sale de rulare. De asemenea, sistemul HDA poate regla viteza automobilului în funcție de limitele de viteză.

Sistemul Smart Cruise Control bazat pe navigație ((NSCC - Navigation-based Smart Cruise Control) ajută la condusul noului Sportage la o viteză sigură pe autostradă folosind date de navigație în timp real. Extinzând în continuare domeniul de aplicare al sistemului NSCC, pentru părți ale autostrăzii unde există viraje, tehnologia reduce automat viteza de deplasare înainte de curba respectivă. La revenirea în linie dreaptă, sistemul NSCC resetează limita de viteză la nivelul inițial.

Noul model european Sportage dispune și de tehnologia ISLA (Intelligent Speed Limit Assist) care oferă avertizare în cazul în care mașina depășește limita de viteză.

La acționarea comenzii de semnalizare pentru schimbarea benzii de circulație, dacă există riscul de coliziune cu un automobil din spate, un nou sistem de asistență pentru evitarea coliziunilor cu automobilele din punctul mort (BCA - Blind-Spot Collision-Avoidance Assist) va oferi un avertisment șoferului. După avertisment, dacă riscul de coliziune crește, sistemul BCA controlează activ noul Sportage pentru a ajuta la evitarea unei coliziuni. Sistemul BCA este activ și în situații precum manevrele de parcare paralelă, contribuind în continuare la evitarea coliziunii cu automobilele din spate. De asemenea, sistemull Blind-Spot View Monitor (BVM) este disponibil pentru noul Sportage și îmbunătățește în continuare siguranța și vizibilitatea șoferului la schimbarea benzii, afișând o imagine în timp real a unghiului mort în ecranul de bord.

Sistemul inteligent de asistare la parcarea de la distanță (RSPA - Remote Smart Parking Assist) ajută șoferul să parcheze de la distanță sau să iasă dintr-un loc de parcare fără a fi necesară prezența sa în interiorul automobilului. Manevrele de parcare sunt îmbunătățite în continuare prin adăugarea tehnologiei Rear-View Monitor (RVM) și Surround View Monitor (SVM), care afișează imagini video în timp real ale automobilului și ale zonelor din jurul său.

Lansarea online și debutul la expoziția IAA Mobility
Noul model Kia Sportage destinat pieței europene va debuta în cadrul unui eveniment transmis pe canalele online Kia, miercuri, 1 septembrie.

Noul model european Sportage - inclusiv modelul pionier PHEV - își va face debutul în lumea reală în cadrul primei expoziții IAA Mobility. Având loc la München, vizitatorii expoziției IAA Mobility (7-12 septembrie) pot găsi Kia la Odeonsplatz.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Corporation
Kia (www.kia.com) este o marcă globală de mobilitate cu viziunea de a crea soluții durabile de mobilitate pentru consumatori, comunități și societăți din întreaga lume. Fondată în 1944, compania Kia a oferit soluții de mobilitate pentru mai bine de 75 de ani. Cu 52.000 de angajați în întreaga lume, o prezență în peste 190 de piețe și unități de producție în șase țări, compania vinde astăzi aproximativ trei milioane de automobile pe an. Kia este în fruntea popularizării automobilelor electrificate și electrice cu baterie și dezvoltă o gamă tot mai mare de servicii de mobilitate, încurajând milioane de oameni din întreaga lume să exploreze cele mai bune modalități de a se deplasa. Sloganul de marcă al companiei - ‘Movement that inspires’ - reflectă angajamentul Kia de a inspira consumatorii prin produsele și serviciile sale.

Pentru mai multe informații despre Kia Corporation și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.


Despre Kia Europe
Kia Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 39 de piețe de comercializare din Europa și zona Caucaz.