Mergi la continut
ENA GRUP

Noul Kia Sportage este disponibil de acum în România, oferind sistemul de propulsie mild-hybrid 48V, tehnologii noi și un design proaspăt


- Cel mai bine vândut model Kia la nivel global și european beneficiază de un design actualizat, atât la interior cât și la exterior
- Gama de sisteme de propulsie revizuită include motorul diesel EcoDynamics+ de 2.0 litri și 185 CP și noul motor ‘U3’ diesel eficient de 1.6 litri
- Sistemul de propulsie EcoDynamics+ contribuie la reducerea emisiilor CO2 cu până la 4% conform WLTP (WLTP - Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure)
- Sistemul Idle Stop & Go este acum în dotarea standard; toate motoarele pe benzină dispun de filtru de particule
- Noile tehnologii includ un sistem infotainment îmbunătățit și sisteme active de asistență a șoferului
- Modelul Kia Sportage va fi comercializat în Europa în cursul trimestrul 3 al anului 2018 beneficiind de garanția de 7 ani, 150.000 de kilometri

Iulie 2018 - Modelul Kia Sportage 2018 dispune de o gamă de îmbunătățiri ce contribuie la consolidarea poziției sale ca vârful de lance SUV al brandului, fiind și cel mai bine vândut model Kia în Europa. Noul Sportage înglobează designul exterior și interior actualizat cu noile tehnologii de siguranță și infotainment, beneficiind în același timp de noi sisteme de propulsie în concordanță cu viitoarele standarde ale emisiilor. Îmbunătățirile gamei Sportage includ, de asemenea, modificări ale modelelor GT Line.

Noul sistem de propulsie avansat diesel mild-hybrid EcoDynamics+ de 48V este prima tehnologie care va fi lansată ca parte a strategiei globale de electrificare a sistemelor de propulsie ale brandului. Kia este primul producător care va oferi simultan consumatorilor o gama completă constând din vehicule hibride (HEV), plug-in-hybride (PHEV), complet electrice (EV) și mild-hybrid 48V. Kia intenționează să lanseze 16 modele cu sisteme de propulsie noi până în 2025, incluzând cinci hibride noi, cinci modele plug-in-hybrid, cinci vehicule cu baterii electrice și - în 2020 - un nou vehicul electric cu tehnologie Fuel Cell.

Kia a vândut mai mult de 131,000 unități ale modelului Sportage în 2017, reprezentând un sfert din vânzările totale ale brandului în Europa. În 2017, un model Sportage a fost vândut la nivel global la fiecare 69 de secunde, Kia devenind astfel cel mai bun vânzător internațional de automobile. Cifra de cinci milioane de automobile Sportage produse a fost atinsă în martie 2018, la trei luni de la împlinirea a 25 de ani de la începutul comercializării modelului, în 1993. Modelul Sportage pentru Europa este produs la fabrica Kia din Žilina, Slovacia.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, spune: „Modelul Sportage a contribuit major la creșterea Kia din ultimii ani, atât la nivel global cât și aici, în Europa. Pe măsură ce piața SUV-urilor din segmentul C continuă să se dezvolte, Sportage a adus sute și mii de automobiliști brandului Kia, iar acum reprezintă unul din patru automobile vândute în regiune.

Fiind vârful nostru de lance în Europa, Sportage reprezintă cel mai bine valorile brandului Kia - un design extraordinar, tehnologii inovative și calitate înaltă. Modelul îmbunătățit rămâne la fel de competitiv ca întotdeauna, beneficiind acum de primul nostru sistem de propulsie diesel mild-hybrid, un design reîmprospătat și o serie de tehnologii noi menite să ajute la îmbunătățirea siguranței, confortului și utilității.”

Design
Aliniere la designul atractiv al SUV-urilor Kia
Designul original al celei de a patra generație a modelului Sportage a fost condus de către studioul de design european al Kia din Frankfurt, Germania, cu ajutor de la centrele de design ale companiei din Namyang, Coreea și Irvine, California. Pentru modelul Sportage 2018, cele trei centre de design au lucrat la modernizarea aspectului său, care dispune de o gamă de elemente actualizate ale designului său exterior. Modificările se extind și la modelele GT Line, care beneficiază de o serie de elemente unice comparativ cu celelalte versiuni de echipare.

Spoilerul față a fost reproiectat incluzând acum spații noi pentru lămpile de ceață și inserții de culoare negru lucios sau argintii dinspre lămpile de ceață spre zona inferioară de admisie a aerului. De asemenea, Sportage are acum o versiune evoluată a grilei de tip ‘nas-de-tigru’,  în culoare negru lucios sau mat. Noile blocuri optice cu lumini de zi în patru puncte cu tehnologie LED și lămpile de ceață redesenate oferă o vizibilitate maximă și contribuie la îmbunătățirea semnăturii optice a SUV-ului pentru un aspect mai modern. De asemenea, este disponibilă o nouă siglă metalică.

În partea din spate, lămpile orizontale subțiri cu un design revizuit oferă o nouă semnătură a luminilor LED în formă C. Luminile pentru marșarier și cele reflectorizante sunt integrate în bara din spate, care este acum finisată cu o zonă cromată la baza sa.

Urmărind profilul său, observăm că modelul îmbunătățit este disponibil cu jante din aliaj de 16-,17- și 19 inch, cu un design nou. Noul Sportage dispune de cinci culori noi, incluzând noi nuanțe de argintiu, gri, albastru metalic și cupru.

Modificările versiunilor GT Line includ o grilă nouă de culoare negru lucios, cu inserția plăcuței siglei în culoare negru lucios sau argintiu dar și inserții de culoare argintiu închis pe spoilerul frontal, pragurile laterale și haionul din spate. Jantele din aluminiu unice de 19 inch ale versiunii GT Line au fost redesenate iar toate modelele sunt echipate cu țeavă de evacuare dublă și lămpi de ceață de tip ‘ice cube’ cu lumină LED cu design revizuit.

Coeficientul aerodinamic de 0.33 Cd rămâne neschimbat ca urmare a modificărilor designului exterior al SUV-ului, în timp ce dimensiunile rămân la fel (4,485 mm lungime, 1.855 mm lățime, 1,635 mm înălțime și un ampatament de 2,670 mm). Modelele cu versiunile de echipare GT Line sunt cu 10 mm mai lungi (4,495 mm) datorită designului unic al spoilerului spate.

Deși layout-ul cabinei este menținut, o serie de îmbunătățiri minore crează un sentiment de modernitate. Modelul îmbunătățit este echipat cu un volan nou și un panou de bord revizuit, în timp ce interiorul dispune acum de o nouă tapițerie în două tonuri de culoare, negru și gri. Modelele în versiunile de echipare GT Line sunt disponibile în dotarea standard cu o tapițerie din țesătură sau din piele în două tonuri, negru și gri sau cu tapițeria din piele în două tonuri de culoare, negru și gri și tapițeria din piele neagră cu accente de culoare roșie ca dotări opționale. Designul butoanelor de control ale ventilației și aerului condiționat din centrul panoului de bord au fost de asemenea revizuite, având acum rame noi în jurul cadranelor ce adaugă mai multă claritate panoului de comandă.

Motoare și transmisii
Noul sistem de propulsie diesel mild-hibrid EcoDynamics+
Modelul Sportage oferă acum o gamă largă de motoare, incluzând noul sistem de propulsie diesel mild-hybrid EcoDynamics+ cu motorul ‘R’ de 2.0 litri dezvoltat de Kia și noul motor diesel ‘U3’ de 1.6 litri - cel mai curat motor diesel pe care compania l-a dezvoltat vreodată.

Tehnologia EcoDynamics+ a fost proiectată să ofere o eficiență mai mare din partea motoarelor cu combustie internă, prin utilizarea energiei electrice livrate și recuperate perfect. Sistemul ajută accelerarea cu putere oferită de o baterie compactă litiu-ion de 48-volți și 0.44 kWh și extinde durata in care motorul este oprit cu ajutorul noului generator de pornire mild-hybrid (MHSG). Generatorul de pornire (MHSG) este conectat printr-o curea la arborele cotit al motorului și poate comuta perfect între modurile ‘motor’ și ‘generator’.

În modul ‘motor’ bateria este descărcată în timpul accelerării, oferind motorului un plus de putere de până la 12 kW, pentru a reduce sarcina acestuia și emisiile nocive. În timpul decelerării - la frânare sau la rularea în pantă - generatorul MHSG comută pe modul ‘generator’, recuperând energia de la arborele cotit pentru a reîncărca bateria. O unitate de control electronică avansată (ECU) calculează cea mai eficientă modalitate de utilizare a energiei disponibile și o ajustează în consecință, ținând cont de gradul de încărcare al bateriilor automobilului.

Bateria și generatorul MHSG dispune și de o nouă funcționalitate a sistemului ‘Moving Stop & Start’. Dacă bateria este încărcată suficient, motorul se oprește automat în timpul decelerării și frânării. Generatorul MHSG pornește instant motorul în momentul în care șoferul apasă pedala de accelerație.

Natura compactă a sistemului de propulsie mild-hybrid îl face relativ ușor de integrat în arhitectura existentă a modelului Sportage. Bateria de 48-volți este amplasată sub podeaua portbagajului, minimizând impactul asupra practicalității. Datorită faptului că generatorul MHSG este integrat direct cu motorul, acționând arborele cotit printr-o curea, nu a apărut necesitatea de a reface compartimentul motor.

Echipat cu tehnologia activă de control al emisiilor „Selective Catalytic Reduction” (SCR), noul sistem de propulsie EcoDynamics+ poate reduce emisiile CO2 cu până la 4% conform WLTP (Worldwide-harmonised Light vehicles Test Procedure) și cu până la 7% conform New European Driving Cycle.

Noul sistem de propulsie EcoDynamics+ este cuplat cu un sistem de tracțiune integrală, transmițând puterea printr-o transmisie manuală cu șase trepte sau prin noua transmisie automată cu opt trepte. Oferind o putere de 185 CP și un cuplu de 400 Nm, emisiile CO2  ale noului sistem de propulsie încep de la 138 g/km pentru modelele echipate cu transmisia manuală și de la 149 g/km pentru modelele cuplate la transmisia automată cu opt trepte (consumuri mixte, conform WLTP și transformate conform NEDC).

Sistemul de propulsie este susținut de noul motor ‘U3’ de 1.6 litri - cel mai curat motor diesel dezvoltat vreodată de Kia
Motorul diesel de 1.7 litri CRDi (common-rail direct injection) al modelului Sportage a fost înlocuit de noul motor diesel ‘U3’ CRDi, cel mai curat motor diesel pe care l-a dezvoltat vreodată Kia. Noul motor diesel de 1.6 litri produce 115 sau 136 CP, cu emisii ce încep de la 126 g/km pentru modelele echipate cu motorul de 115 CP și de la 123 g/km pentru modelele cu putere ridicată (consumuri mixte, conform WLTP și transformate conform NEDC). Punând în mișcare roțile din față prin transmisia manuală cu șase trepte de viteze oferită standard, modelele echipate cu motorul de 136 CP sunt disponibile, de asemenea, cu tracțiunea integrală și o transmisie cu șapte trepte cu dublu ambreiaj. Noul motor U3 dispune de tehnologia activă de control al emisiilor SCR (Selective Catalytic Reduction) și de filtru de particule diesel.

Deși modelul îmbunătățit Sportage oferă aceeași gamă de motoare pe benzină ca și modelul precedent, sunt câteva modificări minore pentru a reduce emisiile poluante. Cumpărătorii pot alege între două motoare pe benzină. Motorul T-GDi (turbocharged gasoline direct injection) de 1.6 litri produce 177 CP și un cuplu de 265 Nm, cu emisii ce încep de la 170 g/km. Motorul aspirat GDi de 1.6 litri produce 132 CP și un cuplu de 161 Nm, cu emisii CO2 ce încep de la 159 g/km. Ambele motoare dispun de filtru de particule pentru a reduce emisiile poluante, fiind în concordanță cu standardul de emisii Euro 6d TEMP. Modelele Sportage echipate cu motorul T-GDi sunt disponibile cu tracțiune față sau tracțiune integrală și cu transmisia cu dublu ambreiaj cu șapte trepte pentru toate modelele cu tracțiune integrală.

Sistemul Idle Stop & Go (ISG) este acum standard pentru orice motor din gama modelelor Sportage.

Manevrabilitate și rulare
Suspensie complet independentă pentru o manevrabilitate intuitivă și o rulare confortabilă
Kia Sportage rulează ajutat de o suspensie frontală și spate complet independentă, oferită fără schimbări pentru modelul îmbunătățit 2018. Oferind o rulare confortabilă și o amortizare superioară pe suprafețele rutiere deteriorate, șasiul este reglat pentru a oferi o manevrabilitate intuitivă și captivantă. Modelele cu versiunile de echipare GT Line dispun de o reglare cu caracteristici speciale a suspensiei, oferind o manevrabilitate mai clară, mai fină și o rulare mai fermă - cel mai important fiind faptul că nu a fost compromis confortul și stabilitatea fundamentală a SUV-ului. Caracteristicile suspensiei pentru versiunile de echipare GT Line au fost testate și rafinate pe o gamă largă de drumuri europene.

Cea de a patra generație a modelului Sportage este disponibilă cu sistemul de servodirecție cu motor electric cu pinion și cremalieră - R-MDPS (rack-mounted electric motor-driven power steering), dezvoltat de Kia. Disponibil în echiparea standard pentru majoritatea modelelor și opțional pentru versiunile în echiparea de bază cu motorul GDi de 1.6 litri, sistemul de direcție R-MDPS oferă un răspuns rapid și o direcție îmbunătățită, plasând astfel modelul Sportage printre cele mai agile modele în clasa SUV-urilor compacte. Sportage este echipat standard cu sistemul de servodirecție montat pe coloana de direcție, care livrează un răspuns liniar comenzilor oferite de șofer și sentimentul de stabilitate maximă și încredere la volan.

Sportage este echipat cu discuri de frână față ventilate de 305 mm și cu discuri de frână solide de 302 mm spate.

Tehnologii și siguranță
Noi tehnologii de asistență a șoferului și sisteme infotainment
Modelul îmbunătățit Sportage adoptă cele mai avansate tehnologii de asistență a șoferului și sisteme de infotainment dezvoltate recent de Kia pe baza reputației câștigate pentru siguranța ocupanților și tehnologii high-tech.

Cele mai recente tehnologii de asistență a șoferului disponibile includ sistemul Smart Cruise Control cu Stop & Go, sistemul cu vedere de 360 grade pentru realizarea mai ușoară a manevrelor de parcare și sistemul de monitorizare și avertizare a atenției șoferului (Driver Attention Warning). Fiind deja un performer la Euro NCAP în categoria „Asistență pentru siguranță”, Sportage oferă cumpărătorilor o gamă largă de sisteme de asistență a șoferului. Acestea includ Sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-Avoidance Assist), Sistemul de asistare a menținerii benzii de rulare (Lane Keeping Assist), Sistemul de asistență faza lungă (High Beam Assist), Sistemul inteligent de limitare a vitezei (Intelligent Speed Limit Warning), Sistemul de avertizare pericol coliziune în punctul mort (Blind-Spot Collision Warning) și Sistemul de avertizare a pericolului de coliziune pentru traficul din spate (Rear Cross-Traffic Collision Warning).

Fiecare Sportage este echipat standard cu sistemul Kia de management al stabilității vehiculului (VSM - Vehicle Stability Management) care maximizează stabilitatea automobilului în timpul frânării și la viraje controlând sistemul electronic de control al stabilității (ESC) în cazul în care detectează o pierdere a tracțiunii. Sportage dispune de airbag-uri pentru șofer și pasager, airbag-uri laterale pentru ocupanții din față și airbag-uri tip cortină pentru toți pasagerii.

Sistemul infotainment al noului Sportage a fost actualizat pentru modelul 2018. Cumpărătorii europeni pot opta pentru sistemul de infotainment cu touchscreen de 7.0-inch sau pentru sistemul de navigație sau noul sistem ‘frameless’ de 8.0-inch. În funcție de piața de vânzare, fiecare sistem suportă adăugarea opțiunii DAB (Digital Audio Broadcasting). Toate sistemele de navigație includ standard serviciile conectate Kia (Kia Connected Services) oferite de TomTom®, ce oferă o gamă largă de informații importante pentru șofer.
Funcțiile de conectare includ actualizări de trafic în timp real, alerte pentru viteză, previziuni pentru condițiile meteo, în funcție de restricțiile legale aplicabile în fiecare țară. O noutate pentru 2018 este faptul că sistemul de servicii conectate poate oferi șoferilor informații despre prețul combustibililor la cele mai apropiate stații de alimentare, dar și locațiile și locurile disponibile pentru spațiile de parcare.

Modelul Sportage este echipat cu un sistem audio de 160 wati cu șase boxe. Pasionații de muzică pot opta pentru sistemul audio JBL® cu opt boxe, ce oferă 320 wati, un amplificator extern și tehnologia Clari-Fi™ care permite reconstruirea semnalului audio pierdut în timpul compresiei digitale.

Printre alte funcționalități disponibile în noul Sportage, se numără încărcătorul wireless pentru smartphone amplasat la baza consolei centrale, camera pentru marșarier și sistemul inteligent de deschidere al haionului.

Practicalitate și depozitare
O alegere versatilă pentru familii
Sportage ramâne o alegere foarte practică pentru cumpărători - fie că aceștia au nevoie de spațiu pentru bagaje sau pentru transportul persoanelor.

Ampatamentul de 2,670 mm și înălțimea de 1,635 mm asigură ocupanții de faptul că nu vor duce niciodată lipsă de spațiu. Astfel, spațiul pentru cap este de 997 mm pentru locurile din față, 993 mm pentru locurile din spate iar spațiul pentru picioare de 1,129 mm pentru locurile din față și 970 mm pentru locurile din spate. Scaunele din față dispun de trei niveluri de încălzire, plus reglarea scaunului în 10 moduri pentru șofer și 8 moduri pentru pasagerul din față. Spătarul locurilor din spate poate fi înclinat între 23 și 37 de grade - permițând ocupanților să le regleze pentru un confort maxim. De asemenea, ocupanții locurilor din spate pot beneficia de scaune cu două trepte de încălzire. Punctele de prindere ISOFIX sunt standard în toate versiunile de echipare, astfel că modelul Sportage este o alegere practică pentru familiile tinere.

Versiunile de echipare dotate cu motoarele de 1.6 litri GDi și T-GDi ale celei de a patra generație a modelului Sportage oferă un volum de încărcare pentru bagaje cuprins între 491 și 503 litri (VDA) cu scaunele nerabatate, în funcție de opțiunea cumpărătorilor pentru kit-ul de mobilitate oferit standard sau pentru roata de rezervă oferită opțional. Modelele echipate cu motorul diesel de 1.6 litri oferă un volum de încărcare între 467 și 480 litri, pentru a găzdui rezervorul de uree necesar pentru tehnologia de control a emisiilor (SCR). Modelele cu sistemul de propulsie diesel de 2.0 litri mild-hybrid EcoDynamics+ oferă un volum de încărcare de 439 litri.

Garanție și procesul de fabricație
Comercializarea va începe în trimestrul 3, cu garanția de 7 ani, 150,000 kilometri
Pentru clienții europeni, modelul îmbunătățit Kia Sportage va intra în producție în trimestru al doilea al anului 2018 la fabrica Kia din Žilina, Slovacia. Livrările noului model vor începe în cursul trimestrului al treilea al anului 2018, fiecare model beneficiind de calitatea promisă și garanția unică a brandului Kia de 7 ani, 150,000 km oferită standard.

 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.