Mergi la continut
ENA GRUP

Kia va lansa în 2018 noul sistem de propulsie mild-hybrid diesel de 48V


- Tehnologia EcoDynamics+ a sistemului de propulsie mild-hybrid diesel ajută accelerația utilizând un motor electric de 48V  
- Tehnologia compactă și accesibilă poate fi integrată în arhitectura existentă
- Oferă putere electrică și reduce solicitarea motorului în timpul accelerației
- Ajută la recuperarea energiei în timpul decelerării și frânării
- Sistemul include o nouă funcționalitate Start & Stop
- În combinație cu transmisia manuală, această tehnologie reduce emisiile CO2  cu până la 4% conform WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) și până la 7% conform NEDC (New European Driving Cycle)
- Kia Sportage cu tehnologia mild-hybrid va fi disponibil în a doua jumătate a anului 2018 iar alte modele precum și un nou sistem de propulsie mild-hybrid pe benzină vor fi lansate ulterior


Frankfurt, 15 mai 2018 - Kia Motors va lansa primul său sistem de propulsie mild-hybrid diesel de 48V în a doua jumătate a anului 2018. Noul sistem de propulsie ‘EcoDynamics+’ contribuie la reducerea emisiilor CO2 suplimentând accelerația cu putere electrică de la o baterie adițională de 48V și permițând rularea cu motorul termic oprit datorită unei unități Mild-Hybrid Starter-Generator.

În concordanță cu obiectivul Kia de a crea mașini inovatoare, accesibile pentru o gamă largă de cumpărători, tehnologia EcoDynamics+ mild hybrid oferă un raport cost-performanță convingător în comparație cu motoarele hibride complete. Dimensiunile compacte ale componentelor fac posibilă integrarea tehnologiei în arhitecturile existente ale autovehiculelor și sistemelor de propulsie fără a afecta caracterul practic sau versiunile de echipare. Sistemul de propulsie mild-hybrid Kia este proiectat să se potrivească perfect în viața consumatorilor, fără a fi nevoie de reîncărcare.

Kia Sportage va fi primul model care va oferi noul sistem de propulsie EcoDynamics+ mild-hybrid diesel în 2018. Cea de a treia generație Kia Ceed va fi cel de-al doilea dintre modelele Kia care va oferi noul sistem de propulsie începând din 2019.Primul sistem de propulsie lansat în cadrul strategiei de electrificare Kia
Sistemul de propulsie mild-hybrid de 48V este prima tehnologie care va fi lansată ca parte a strategiei extinse de electrificare a sistemelor de propulsie Kia. Introducerea noului sistem de propulsie de 48V propulsează Kia ca primul producător care va oferi consumatorilor tehnologia hibridă, plug-in-hybrid, cu baterii electrice și mild-hybrid 48V în gama modelelor sale. Kia intenționează să lanseze 16 modele cu sisteme de rulare noi până în 2025, incluzând cinci hibride noi, cinci modele plug-in-hybrid, cinci vehicule cu baterii electrice și - în 2020 - un nou vehicul cu celule electrice.

Tehnologia sistemului de propulsie EcoDynamics+ mild-hybrid va permite Kia să ofere motoare diesel mai curate. Sistemul va fi cuplat cu tehnologia activă de control a emisiilor  - SCR - Selective Catalytic Reduction - ce ajută la reducerea emisiilor CO2 cu până la 4% conform WLTP - Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure și până la 7% conform NEDC - New European Driving Cycle*. Dezvoltarea tehnologiei mild-hybrid diesel va contribui la eforturile globale ale brandului Kia de a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil în întreaga gamă.

Tehnologia EcoDynamics+ mild-hybrid diesel dispune de modurile ‘motor’ și ‘generator’
Tehnologia Kia mild-hybrid dispune de o baterie lithium-ion compactă de 0.46 kWh și 48-volți și un nou generator de pornire mild-hybrid - Mild-Hybrid Starter-Generator (MHSG). Sistemul  controlează electronic generatorul de pornire mid-hybrid (MHSG) cu ajutorul unui inverter și poate comuta între două moduri: ‘motor’ și ‘generator’. Conectat cu ajutorul unei curele la arborele cotit al motorului diesel, în timpul accelerării generatorul mild-hybrid (MHSG) oferă  un plus de putere electrică de până la 10 kW sistemului de propulsie în modul ‘motor’, reducând astfel solicitarea motorului și emisiile. În modul ‘generator’, sistemul colectează energia cinetică de la motorul termic în timpul decelerării și frânării si folosește această energie pentru a reîncărca bateria.

Cum funcționează sistemul EcoDynamics+
Sistemul de propulsie a fost proiectat pentru a oferi o eficiență sporită motoarelor cu combustie internă, utilizând puterea electrică livrată și apoi recuperată.

În modul ‘motor’, bateria este descărcată în timpul accelerației, asigurând motorului un cuplu suplimentar pentru o ușoară creștere a performanței în cazul unei accelerări mai rapide sau pentru a reduce sarcina motorului în timpul unei accelerări normale. În timpul decelerării, la coborârea unei pante sau într-o intersecție, generatorul de pornire (MHSG) comută în modul ‘generator’, recuperând energia produsă de arborele cotit pentru a reîncărca bateria.

Sistemul este controlat de o unitate de control electronică avansată (Electronic Control Unit - ECU) care calculează utilizarea cea mai eficientă a energiei disponibile și ajustează după nevoi, luând în calcul gradul de încărcare al bateriilor mașinii.

Puterea bateriei poate fi utilizată de asemenea pentru a oferi o nouă funcționalitate sistemului ‘Moving Stop & Start’. Dacă bateria este încărcată suficient, motorul se oprește automat în timpul decelerării și frânării. Generatorul de pornire MHSG poate apoi să re-pornească motorul instant - în orice situație - dacă șoferul apasă pedala de ambreiaj.

Un pachet compact și integrare în arhitectura existentă
Natura compactă a tehnologiei înseamnă că integrarea sistemului EcoDynamics+ mild-hybrid în arhitectura existentă a vehiculului este relativ simplă. În funcție de vehicul, bateria de 48V va fi amplasată sub podeaua portbagajului, minimizând impactul asupra utilității vehiculului. Deoarece MHSG se integrează direct cu motorul, antrenând arborele cotit printr-o curea, nu este nevoie să de reproiectarea compartimentului motor.

Convertorul DC/DC al bateriei de 48V permite noii baterii să se conecteze la sursa de alimentare a vehiculului, ceea ce duce la o reducere semnificativă a dimensiunii bateriei de 12V necesară alimentării electronicii auxiliare a autovehiculului. Adoptarea MHSG înseamnă de asemenea că electromotorul convențional poate fi redus și utilizat în principal pentru pornirea la rece la temperaturi scăzute. Încărcarea de la bateria de 48V ajută la pornirea motorului în majoritatea condițiilor.

Sistemul de propulsie EcoDynamics+ mild-hybrid diesel dezvoltat de Kia este compatibil atât cu transmisia manuală cât și cu cea automată și poate fi adaptat pentru vehiculele cu tracțiune pentru puntea față, spate și tracțiune integrală. Sistemul de propulsie va fi adaptat de asemenea pentru a fi utilizat pe motoarele pe benzină.

Kia va comunica un plan mai detaliat pentru dezvoltarea noii sale tehnologii mild-hybrid în lunile următoare.

Notă
*Testat conform WLTP și transpus înapoi conform NEDC

 


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.