Kia primește premiul iF design pentru coupe-ul pro_cee’d și pentru aplicația inovativă Optima iPad

(SEUL) 29 Noiembrie 2012 - Cea de-a doua generație a modelului Kia pro_cee'd a câștigat prestigiosul premiul iF Design, fiind recunoscut pentru designul său excepțional.

Coupe-ul pro_cee'd, care va fi comercializat în a doua jumătate a anului 2013, a fost desemnat câștigător în categoria ‘Transportation Design', unde a avut de înfruntat mai mult de 3000 de produse din 48 țări. Un juriu format din 30 membri a evaluat participantele în ceea ce privește calitatea designului, calitatea fabricației, inovație, funcționalitate și siguranță. Această distincție reprezintă cel de-al cincilea premiul iF design pentru Kia, care a câștigat aproape 20 de premii de design începând cu anul 2009.

 

"Suntem foarte mândri să primim acest premiu pentru pro_cee'd, pe care îl datorăm mai ales echipei de design din Europa, condusă de Gregory Guillaume", a spun Peter Schreyer, Șeful Departamentului de Design al Kia. "Noul pro_cee'd este cu adevărat un design curat. Cu limbajul său distinct și proporțiile dinamice, liniile atletice și musculare, acest coupe are o imagine foarte diferită în familia cee'd. Este o mașină complet diferită din orice punct de vedere. Kia continuă evoluția distinctivă a designului său, iar noul pro_cee'd reprezintă vârful de lance în această călătorie."

 

 

Kia a primit de asemenea mult râvnitul premiu ‘iF Communication Design' pentru aplicația iPad Kia Optima, în categoria ‘Digital Media - Mobile Applications', acesta urmând după distincția ‘Best of the Best' acordată pentru aplicația iPad a noului Kia Rio. Disponibilă pentru descărcare în varianta fără cost pe iTunes, aplicația pentru iPad Kia Optima dispune de conținut antrenant, ce contribuie la o experiență cu adevărat interactivă. Utilizatorii pot explora caracteristicile modelului Optima într-o aplicație ce oferă o multitudine de informații (culori disponibile, modelele de jante, vizualizare 720°) în doar câteva secunde.

 

 

Kia este unul dintre puținii producători auto care au început explorarea comunicării prin aplicațiile pentru mobil, fiind conștientă că dezvoltarea acestui segment nu este un fenomen trecător, dar mai ales o oportunitate de a transmite experiența Kia mai departe.

 

Prezentarea oficială a premiilor iF design va avea loc în data de 22 Februarie 2013, în cadrul evenimentului "Munich Creative Business Week" iar toate designurile câștigătoare vor fi expuse la salonul iF design ce se va desfășura la Hanovra, între 5-9 Martie 2013.